Wie?

Een degelijk opgeleide osteopaat kan een behandelingsstrategie uitwerken voor heel wat klachten, zowel spontaan ontstaan of als gevolg van zwangerschap, bevalling, overbelasting of een ongeval. Hij gaat op zoek naar de oorzaak van de klachten en zal het probleem aanpakken door middel van corrigerende handgrepen. Deze aangepaste technieken en veilige behandelingen kunnen zowel bij volwassenen worden toegepast, als bij kinderen en baby's.
De osteopaat onderzoekt of alles in je lichaam goed beweegt. Wat niet goed beweegt, probeert hij weer te laten bewegen. Niet alleen je spieren en gewrichten, maar ook je zenuwen, hart, nieren, darmen... De osteopaat doet dit met zijn handen. Na de behandeling legt de osteopaat je haarfijn uit wat hij heeft gedaan.
Osteopathie is een complementaire geneeswijze. De osteopaat vervangt dus in geen geval de huisarts. Als een competent osteopaat tegenindicaties herkent van klachten die niet door hem of haar mogen worden behandeld, stuurt hij je voor verder onderzoek door naar een arts.